"De emoties zijn de belangrijkste oorzaak van ziekte"

Er zijn verschillende emoties die aan de basis van de ziekte liggen:  angst, verdriet, haat, schuldgevoelens, wrok, opvoeding,....

Langdurige of steeds terugkerende emoties kunnen leiden tot klachten. Acupunctuur kan de stagnerende emoties bevrijden en zo de vrije  circulatie van Qi (levensvreugde) herstellen.

De termen die hiervoor gebruikt worden zijn "spoken en draken".

"Spoken" of Gui zijn dwangmatige gedragspatronen. Deze zijn ontstaan uit niet verwerkte emoties of traumatische ervaringen.

Vele mensen lopen rond met kleine of grote spoken, vele personen hebben wel eens iets meegemaakt wat een diepe indruk heeft nagelaten wat de oorzaak kan zijn van het ontregelen van een lichamelijke of psychische functie . Deze kunnen psycho-somatische klachten veroorzaken en kan je vergelijken met het posttraumatisch stresssyndroom.

De behandeling bestaat uit de "8 zaligheden" en/of de "7 draken".

Bij de 8 zaligheden gaan we 8 acupunctuurpunten op de rug prikken, bij de 7 draken worden er eest 7 acupunctuurpunten op de voorkant van het lichaam geprikt en daarna 7 acupunctuurpunten op de achterzijde van het lichaam.

Tijdens de behandeling kan er een reactie optreden van diepe ontspanning, emoties die vrijkomen, etc.....

Bepaalde hevige emoties kunnen volgens de TCG doordringen tot in het Jing, de erfelijke energie en deze worden overgeërfde emoties genoemd. Volgens de moderne wetenschap (epigenetica) kan traumatische stress sporen achterlaten in het genetisch patroon. Deze worden overgedragen over verschillende generaties en zijn dan oorzaak van verschillende klachten.

Dit kan ontdekt worden en geëlimineerd met acupunctuur.

Uit folder ‘Acupunctuur bij Psycho emotionele klachten’ – ICZO (Bruno Braeckman)

 

Ter ondersteuning maak ik gebruik van pomanders.

Deze zijn gemaakt voor bescherming en herstel van de aura.

Voor verdere info :