C-Pilates is een vorm van Pilates die ik ontwikkelde op basis van mijn ruime ervaring als kinesiste. In mijn praktijk ontmoet ik dagelijks mensen met rug- en/of nekklachten die door verschillende omstandigheden ontstaan zijn. Vaak wordt hierbij snel gegrepen naar manuele therapie als oplossing. Op korte termijn biedt dit zeker een oplossing, maar we merken dat de klachten na een bepaalde tijd terugkomen. C-Pilates zorgt, door middel van specifieke oefeningen, dat ook op lange termijn nek- en rugklachten beperkt blijven of zelfs verdwijnen. Immers, om een gezond lichaam te hebben, moet je eraan werken. C-Pilates heeft ook zijn nut bewezen als postnatale oefening. Zwangere vrouwen hebben lichamelijke veranderingen ondergaan en zijn nadien vaak zo verzwakt dat het belangrijk is om je lichaam terug sterk te maken om bepaalde klachten (zoals verzakkingen, urineverlies en rugklachten) op latere leeftijd te vermijden. Ook kan bekkeninstabiliteit hiermee opgelost worden.

Nut Pilates ?

Pilates werd meer dan 100 jaar geleden ontwikkeld door Joseph H Pilates en is een techniek voor het trainen van het hele lichaam. In zijn methode en publicaties legde hij reeds in de jaren ’30 de link tussen lichaamsbeweging - correcte ademhaling – lichaamshouding en algemeen geestelijk en lichamelijk welzijn.
Onderzoek toont aan dat een regelmatige beoefening van Pilates zorgt voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen, waardoor de houding verbetert en je soepeler beweegt. Zo versterk je onder andere de rug- en buikspieren, waardoor houding, evenwicht en controle over het lichaam verbetert. 

Door een goede begeleiding bouwen we het niveau van de oefeningen geleidelijk op. Hierdoor is Pilates toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, eerdere ervaringen en eventueel reeds bestaande rug-, nek-, schouderklachten.

Doel Pilates ?

* een sterk en stabiel lichaamscentrum

* stevige en slanke spieren

* gewichtsvermindering

* minder problemen met uw houding

* sterkere bekkenbodem

* gracieuze bewegingen

* een verbeterd lichaamsbewustzijn

* minder stijve spieren

* meer evenwicht

* betere prestaties bij fitness en  andere sporten

Voor wie is Pilates ?

Pilates is zowel nuttig indien u reeds klachten heeft en hier iets aan wil doen of wanneer u preventief buik- en rugspieren wil verstevigen om klachten te voorkomen.

Lessen :

De lessen worden gegeven in groepen van maximaal 8 mensen.
Voor verdere info over de uren en de werking kan je beter contact opnemen.